Gothajský salám s nivou v dvojitém těstíčku
Ingredience :
4 kolečka kolečka gothajského salámu ( vysoká asi 2 cm )
1 šálek rozdrobené nivy
4 vejce
4 lžíce polohrubé mouky
4 lžíce perlivé minerálky
špetka soli
mletý pepř dle chuti
4 párátka
olej na smažení
svazeček pažitky
listy hlávkového salátu na ozdobu
Postup :
Těstíčko
Žloutky oddělíme od bílků a našleháme s perlivou minerálkou, solí a pepřem. Po lžících vmícháme mouku a lehce vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků.
Do koleček salámu nařízneme kapsu a naplníme nivou. Volné okraje salámu u okraje kapsy pevně stiskneme a upevníme párátkem.Naplněný salám obalíme v těstíčku a na rozpáleném tuku pečeme dokud nezačne zlátnout. Vyjmeme je z horkého oleje a ještě jednou obalíme ve zbylém těstíčku a dosmažíme do zlatova.
Pažitku opláchneme, pokrájíme na drobno. Osmažený salám posypeme na talířích pažitkou a obložíme listy salátu, případně dozdobíme další zeleninou.
Příloha : brambory, bramborová kaše